C-VITAMIN

ÉRDEMES vagy nem ÉRDEMES kiegészítőként használni

Még mielőtt elkezdem le írni, meg érinteni a C-vitaminról szóló tanulmányokat, még mielőtt leírom a tudnivalókat a C-vitaminról, lenne a kedves olvasó felé egy-két kérdésem!!?

Szerinted érdemes C-vitamint, mint táplálékkiegészítőként naponta használni?

Fontos a C-vitamin a szervezetünknek, hasznos-e?

Nem várom el, hogy azonnal vagy egyáltalán megválaszold nekem a kérdést, de talán, ha elolvasod a blogomat többet tudsz meg a C-vitaminról e kiváló kiegészítőről.

Az első kérdésre nem igazán válaszolok csak megközelíteni szeretném a választ, méghozzá tudni kell, hogy naponta minimum körülbelül 500 gr -1 kg kerti (BIÓ) piros paprika vagy 1-2 KG BIÓ alma fogyasztására van szükség ahhoz, hogy elérni tudjuk a napi C-vitamin mennyiséget amire a testünknek szüksége van.

Szeretnék még egy fontos tényezöt felhozni, ami ide tartozik.

Egyes gyümölcsökbe, zöldségekbe igen magas a C-vitamint tartalmaznak, a gond ott adódik hogy mint az előbb írtam sokat kell naponta fogyasztani ezáltal nagyon sok fruktózt veszünk magunkhoz, de ne feledkezünk el főzésről, a tarolásról , a szállításról, nagy mennyiségbe ezek a folyamatok után kerülnek a C-vitamin forrással rendelkező gyümölcsök, növények az asztalunkra, igy nagy mennyiségbe csökkent a C-vitamin tartalmuk, bármennyit is fogyasztunk belőlük soha nem tudjuk el érni a napi mennyiséget ami fontos lenne a szervezetünknek, csakis úgy lehetne el érni ha minden egyes család saját kertel rendelkezne és saját maga termesztené a mindennapi zöldséget, gyümölcsöt, valljuk be ez leheltelen feladat.

Javasolt adag: 500-1000 mg naponta.

Jó esteben megtanultuk, hogy a C-vitamin jó a hűlés (nátha) ellen.

Gyerekkorunkban a szüleink, de mi magunk felnőtként is az első, amit el kezdünk használni és az első, amit a gyerekeinknek adunk, ha meg vannak hűlve, de mi magunk is az első, amihez nyulunk, az első, amit a patikából megvásároljunk a C-vitamin, valahogy ösztönösen tudjuk, ösztönösen meg tanultuk generációról generációra, hogy a C-vitamin segít a megfázásba, segít a nátha ellen, ha betegek vagyunk.

A C-vitamin-rol szóló reklámok is csak erről szolnak, csakis ezt látjuk.

A legtöbbünknek nincs semmilyen fogalma miképp hat a C-vitamin a szervezetre?

Hogyan hat?

Mik a jó tulajdonságai?

A legtöbbünk csak egyet tud hűlés ellen hat és csakis akkor érdemes fogyasztani?

Pedig a C-vitamin több mint egy hűlés elleni táplálék kiegészítő állandóan érdemes használni.

Ezért úgy döntöttem ebbe a Blogba közelebb hozom a C-vitamin kiváló jó tulajdonságait az olvasónak, hátha jóbban meg érti, hogy miért is tanácsos és miért is tartják a C-vitamint egy fontos táplálékiegészítőnek, amit érdemes napi szinten fogyasztani.

Kedves olvasó, még mielőtt el kezded olvasni a C-vitaminról szóló jegyzeteimet, cikkeimet, kérlek vedd figyelembe, hogy mindent, amit leírok és mindent, amit megosztók tanulmányokból, tapasztalt kutatók, professzorok, doktorok és tapasztalt szakemberektől erednek és igen én magam is tanulom, kipróbálom és használom.

Fontos tudnod, hogy bármit is továbbitok a videóimon keresztül a cikkeim vagy bármilyen más platformon, kérlek győződjen és döntse el mindenki személyesen, hogy használni fogja vagy nem, amiket bemutatok, fontos tudni mindenkinek más a genetikája az életkörülménye, mindenki saját maga felelős az életéjért.

Én csak továbbítom és tanácsolom szeretettel, odaadással a BIOHACKER életmódot.

Bárki, aki szeretné el tudja érni, hogy egy TELE ENERGIÁVAL, BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT, EGÉSZSÉGES, HOSSZÚ DE MINŐSÉGI ÉLETET TUDJON ÉLNI.

A C-Vitamin.

A C-vitamint, mint kiegészítő egyre többen kezdik föl fedezni és napi szinten használni, egyrészt az egyik elterjedtebb és legolcsóbb táplálékkiegészítő, másrészt minél jobban kezd köztudottá válni, hogy egy kiváló, olcsó immunerősítő.

A C-vitamin egyre jobban kezd az emberekhez elérni, mint táplálékkiegészítő, de a C-vitaminról tudni kell, hogy erős gyulladáscsökkentő, csökkenti a testünkbe az oxidatív stresszt és egyes fajta rák kezelésre is kiváló kiegészítő.

A szervezetünk állandó kórokozókkal van körülvéve, ezek a kórokozók a sejtjeinket károsítják, a sejtijeink károsodnak lebomlanak, ezáltal felgyorsul az testünk öregedésé.

A C-vitamin erős antioxidánsként felméri a szabad gyököket, a korokozókat még mielőtt kárt okoznának valamelyik sejtbe és elpusztítja még mielőtt behatolna a kórokozó a sejtjeinkbe.

A C-vitamin, mint ahogy leírtam egy erős antioxidáns és a mai orvositudomány egyre gyakrabban kezdi elsődleges kezelésként a rákbetegek kezelésesre, méghozzá nagy dózisba intravénás kezeléskénket.

Intravénás kezelésként a C-vitamin ahogy bejut a rákbeteg testébe rögtön el kezdi megtámadni a szerveinkbe tartózkodó ráksejteket és el kezdik elpusztítani, bizonyított, hogy még mielőtt a ráksejtek el kezdnek szétszóródni a testünkbe a C-vitamin nagy mennyiségbe el kezdi eltüntetni, elpusztítani a ráksejteket igy csökken a ráksejtnek a lehetősége, hogy megtöbbszöröződének és széterjedjenek, ezért is használják a C-vitamin kezelést még a legelején a rákbetegeken.

A kórokozók, baktériumok, károkozónak van elitélve, ha bekerül a testünkbe, vagyis a szervezetünkbe akkor mindenképp veszélyes és kárt okoznak, a C-vitamin megfelelő mennyiségben és időben segítséget nyújtanak a szervezetünknek.

A gond akkor keletkezik (sajnos a mai iparosítót ételek, étkezés miatt gyakrabban előfordul) hogy egyszere nagyon sok szabad gyök, kórokozó, baktérium halmozódik fel a szervezetünkbe, ami testünket stressz alá teszi és igy oxidatív stressz keletkezik a testünkbe, ami károsítja a sejtjeinket.

Az oxidatív stressz miatt nagyon sok betegség vezethető vissza, mint például:

-Rákbetegségek

– Autóimmun betegségek

– Szívbetegségek

– Neurodegeneratív (Idegkárosodó) betegségek

-Stb.

Itt jönnek képbe a csodálatos antioxidánsok, mint például a C-vitamin.

De a glutation is egy kiváló antioxidáns molekula, amit a szervezetünk előállít, köztudott, hogy a C-vitamin segítségével még többet tud előállítani, ami még nagyobb hatással tudja csökkenteni, de akár eliminálni az oxidatív stressz által előállítót károkat.

Mint ahogy eddig tudjuk a C-vitamin egy erős antioxidáns és a szervezetünk igénye folyamatosan változik, az álatoknál például megfigyelték, hogy ha le sérülnek. vagy akár meg ilyednek (oxidatív stressz), a szervezetük rögtön reagál és elkezdi a C-vitamint nagyobb mennyiségbe előállítani.

Az emberek sajnos elveszítették a C-vitamin képeségének az előállítását ezért is van szükség külső forráshoz, vagyis táplálékként vagy táplálékkiegészítőként kell a szervezetünkbe bejuttatni.

A legújabb kutatások ígéretesnek mutatkoznak, a tudósok azt vették észre, hogy C-vitamin adagolásával a rákos betegnek a ráksejtjeit a C-vitamin már az elött el kezdi elpusztítani a rákot még mielőtt a rák elkezdi az egészséges sejteket elpusztítani.

C-vitamin, mint kiegészítő rákkezelésre.

A szokásos rákkezelés mint például a szokásos kemoterápia, és a sugárkezelések nagyon sok oxidatív stresszt okoz, és csökkenti a szervezetünkbe az antioxidánsokat.

Németországba végeztek kutatásokat rákkal kezelt betegeken, a betegeknek a kezelés alatt C-vitamint adagoltak intravénásan, a tanulmány kimutatta, hogy a C-vitamin adagolásával a szervezet egyensúlyozni tudta a rákkezelések által okozott oxidatív stresszt, egyúttal csökkentette a mellékhatásokat és javította az életminőségét a betegeknek a kezelés alatt.

Egy másik tanulmány ki mutatta, hogy csökkentette a gyulladásokat a szervezetbe a normál kezelés után.

Kollagén és a C-vitamin

Tudni kell, hogy a C-vitamin az egyik legbiztonságosabb és az egyik leghatékonyabb kiegészítő, amit az ember szedhet.

Fontos tudni, hogy a C-vitaminra a testünknek a kollagén és a kötőszöveti képződéséhez van szükség. Ahhoz, hogy a kollagén (fehérje) a testünkbe egyáltalán elérje a jótékony hatását fontos, hogy a kollagén C-vitamin által támogatva legyen.

A C-vitamin fokozhatja az immunrendszer működését és segítheti a szabad gyökök okozta károk leküzdésében.

COVID és a C-vitamin

A C-vitamin nagyon hasznos tud lenni a vírusos és bakteriális fertőzéseknél.

Ellensúlyozza a fertőzés során fellépő citotoxikus robbanást.

A C-vitamin elektronokat szór szét a szervezetünkbe és oxidálódik, ezért tud a C-vitamin segíteni a szepszisben szenvedőknek, beleértve a COVID szepszist is.

A C-vitamin-kiegészítés enyhén javítja a fizikai aktivitási szintet és csökkenti a megfázás előfordulását a marginális C-vitamin-állapotú férfiaknál: átlagos korosztály, véletlenszerű, kontrollált vizsgálat.

A C-vitamin hiány korai jelei nem feltűnőek (fáradtság, rossz közérzet, depresszió), és a fizikai aktivitás iránti vágy csökkenésében nyilvánulhatnak meg; továbbá a C-vitaminhiány a megfázás időtartamának és súlyosságának növekedésével járhat. Ez a tanulmány a C-vitamin hatását vizsgálta a fizikai aktivitásra és a légúti fertőzésekre a megfázásos időszak csúcspontján.

Egészséges, nemdohányzó felnőtt férfiak (18-35 évesek; BMI < 34 kg/m2; plazma C-vitamin < 45 µmol/l) egy véletlenszerű, kettős vak, nyolchetes vizsgálatban napi 1000 mg C-vitamint (n = 15) vagy placebot (n = 13) kaptak.

Minden résztvevő naponta kitöltötte a kérdőíves vizsga dossziét légúti tüneteket vizsgáló 21-es kérdőívet és hetente a szabadidős testmozgás kérdőívet.

A vizsgálat utolsó két hetében a fizikai aktivitási pontszám a kiindulási értékek figyelembevételével történő korrekció után a C-vitamin-csoportban szerény mértékben emelkedett a placébóval szemben: +39,6% (95% CI [-4,5,83,7]; p = 0,10).

A nyolchetes vizsgálat során a C-vitamin– és a placebocsoportban 7, illetve 11 résztvevő számolt be megfázásos epizódokról (RR = 0,55; 95% CI [0,33,0,94]; p = 0,04), és a megfázás időtartama 59%-kal csökkent a C-vitamin-csoportban a placebocsoporttal szemben (-3,2 nap; 95% CI [-7,0,0,0,6]; p = 0,06).

Ezek az adatok arra utalnak, hogy a C-vitamin-pótlás mérhető egészségügyi előnyökkel jár a megfelelő vagy alacsony C-vitamin-státuszú népességben.

Referencia:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25010554/

Gondolom látható, hogy a tanulmányok azt mutatják, hogy ma már nem az a kérdést kell fel telni, hogy érdemes C-vitamint, mint táplálékkiegészítő használni vagy nem.

A kérdést, amit érdemes feltenni (biztatok mindenkit, hogy saját magának tegye fel) hogy hol és milyen minőségű C-vitamint használjak.

Zárokép nagyon fontos, hogy kiváló minőségű C-vitamin használjunk  

De a minőség igaz más fajta táplálékkiegészítőkre is.

Ha érdekel egy tiszta egészséges, minőségi kiegészítők, higiéniai termékek.

Érdekel 5 % kedvezmény az összes termékre vagy talán 30% kedvezmény.

Nyugodtan keres meg és ígérem mindenbe támogatlak

(HU) https://400000747290.flpshop.hu/

Fontos!!!!! Jó minőségű C-vitamint fogyasztani, mint például: Aszkorbinsav vagy Liposzómális C-vitamin

Javasolt adag: 500-1000 mg naponta.

Mikor kell szedni: Reggel és este

Referenciák:

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614697/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15646026

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16978905

[4]

[5] http://www.cmaj.ca/content/174/7/937.short

[6] http://science.sciencemag.org/content/350/6266/1391

[7] https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM198501173120301

[8] https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM197909273011303v

[9] http://annals.org/aim/fullarticle/717329

[10] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1405876/

[11] http://iv.iiarjournals.org/content/25/6/983.short

[12] https://synapse.koreamed.org/DOIx.php?id=10.3346/jkms.2007.22.1.7

[13] https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/1479-5876-10-189

[14] https://www.ajkd.org/article/S0272-6386(04)01602-6/abstract

[15] http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0011414

Könyvajánló: Lélegzet James Nestor https://www.libri.hu/konyv/james_nestor.lelegzet–1.html?p_id=8332

Golyóálló diéta Dave Asprey https://www.libri.hu/konyv/dave_asprey.golyoallo-dieta.html?p_id=8332

Új Föld – Ébredj rá életed céljára! Eckhart Tolle https://www.libri.hu/konyv/uj-fold–1.html?p_id=8332

E-könyv – Gondolkodj úgy, mint egy szerzetes Shetty Jay – Jay Shetty https://www.libri.hu/konyv/gondolkodj-ugy-mint-egy-szerzetes–1.html?p_id=8332

Engedd el önmagad – …és válj új emberré! Dr. JOE DISPENZA https://www.libri.hu/konyv/engedd-el-onmagad.html?p_id=8332

Közzétéve: leosgumikacsa

Sziasztok, a nevem Csaba en 39 eves vagyok, es egy igazi Biohacker eletet elek. Jelenleg Nematorszagban elek kedves Felesegemel. 2019-ben ismerketem meg a Biohack eletstilusrol, es rögtön bele szertem ebbe az eletstilusba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: