Omega-3

Idézet:

“Mivel keresi az orvos a KENYERÉT? Ez nemmás mint A Egészség és B Halál

Tehát tart minket Élet és a Halál között!!

Egy keveset Életbe egy keveset Halálba

Egyensúlyozva az életünket,,

Omega-3

Fontos vagy nem fontos az emberi szervezetnek

Érdemes táplálék kiegészítőként fogyasztani.

Szerintem igen!!!! Igenis egy nagyon fontos kiegészítő, amit mindennap kellene fogyasztani!!!

Hogy miért? Kérlek olvasd tovább, szívesen meg osztom veled a legfontosabb információkat.

De előbb röviden szeretném leírni, hogy mi is az Omega-3 és miért is fontos a szervezetünknek.

Az Omega-3 egyfajta esszenciális zsírsavak egy fajtája, amelyek létfontosságúak az agy táplálásához, a jóllakottság megőrzéséhez és stb.

A legjobb táplálék források a zsíros halak, a boldog marhák (fűvel táplált marha hús), a szabadon tartót tyúkok tojásai és persze leveles zöld zöldségek.

A szervezetünk nem tudja önmagában előállítani-ezért fontos, hogy táplálékkal vagy táplálék kiegészítővel kell a szervezetőnkbe bevinni, fogyasztani.

Különféle Omega-3 létezik: EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokoahexaénsav).

Mindkét fajta Omega-3 zsírsav nagyobb mennyiségben állat eredetű, de meg található az algákba is.

A EPA és a DHA a legegészségesebb Omega-3 zsírsavak, különösen szüksége van a szervezetünknek erre a kétfajta Omega-3 zsírsavakra.

Az ALA (Alfa-linolénsav): Többnyire a növényi forrásokból származnak.

Az ALA nem igazán tartozik annyira az egészséges Omega-3 zsírsav forráshoz, a DHA és az EPA Omega-3 zsírsav egy kiváló és kötelező zsír forrás, amit érdemes fogyasztani.

Röviden kitérnek arra, hogy a ALA Omega-3 zsírsavat a testünk csak alig 9%-kát tudja átalakítani DHA Omega-3 zsírsavvá.

Az egészséges élethez tökéletes egyensúlyba kell tartanunk a testünkben az Omega-6 (egy másik esszenciális zsírsav) és az Omega-3 zsírsavat.

Ha az egyensúly megbomlik gyulladás lép fel a szervezetünkbe.

Az Omega-6 kis mennyiségben egészséges és hasznosak, túl sok gyulladást okoz szervezetünkbe.

Sajnos itt lép fel a gond mert a mai iparosított élelmiszerek fogyasztása miatt, (személyesen tápanyagnak nevezném és nem Élelmiszernek), sokkal több Omega-6 zsírsavat tartalmazó ételt fogyasztunk (például az összes növényi olaj, amit fogyasztunk mind Omega-6-ban gazdag zsírsavat tartalmaznak), mint Omega-3-ban tartalmazó élelmiszert.

A tökéletes arány az Omega-6 és Omega-3 között az 1-1 és a 5-1-hez javasolt, de sajnos a nyugati étrendbe annyi Omega-6 zsírsavat tartalmaz, hogy ma már 15-1 de egyeseknek 3o-1 arányt is eléri. (3o-Omega-6 és 1 Omega-3).

A legtöbb ember túl sok Omega-6 és túl kevés Omega-3 ételt fogyaszt, ezért van szükségünk, hogy több Omega-3 tartalmazó élelmiszert fogyasszunk.

De az Omega-3 tartalmazó, ami EPA élelmiszerek eléggé költséges lehet egyeseknek, de ugyanúgy nem mindenkinek a kedvence.

Az Omega-3 tartalmazó élelmiszerek, ami EPA és DHA zsírsavat tartalmazzák nem másak, mint a zsíros halak, algák és rák félék…….de, ezekre is jó lenne oda figyelni, hogy honnan vásároljuk, milyen körülmények között vannak tenyésztve, tartva és persze kihalászva, ki fogva…

Tudni kell, hogy a nagyméretű halak, ugyanúgy tele vannak szennyes anyagokkal, mint például plasztik molekulával, mert sajnos tele vannak a folyók, tavak, tengerek és az óceánjaink szennyeződéssel.

Röviden, (ha halat fogyasztunk akkor érdemes kis méretű, ragadozó és ha lehet vad halat fogyasztani.)

De ha meg tudjuk engedni és persze imádjuk a tengeri gyümölcsöt a halakat, rákokat és az algát fogyasztani, akkor is heti szinten kb. 1,5-2 kilogramm vadon élő lazacot kéne például elfogyasztani, ez nagyon sok mennyiség még annak is, aki meg tudná engedni magának, ahhoz, hogy el tudjuk érni a megfelelő szintet, vagyis, hogy egyensúlyba tudjuk tartani az Omega-6 Omega-3 szintet a testünkben.

Az alacsony Omega-3 kockázati tényező lehet a koszorúér-betegségben, a szívelégtelenség szövődményeiben.

Ezért tanácsolom, hogy használjunk Omega-3 kiegészítőket, a kiegészítők olcsóbbak es napi szinten lehet fedezni az Omega-3 zsírsav szintet a szervezetünkbe.

Fontos!!!!! Hogy az Omega-3 kiegészítő tartalmazza az egészséges EPA-át es DHA-át.

Az EPA es a DHA miért is fontos a szervezetünknek:

De miért fontos az Omega-3 használata, íme egy pár tanulmány, ami miatt talán meg érted, hogy igenis érdemes és igenis fontos át gondolnod az EPA-DHA Omega-3 zsírsav fogyasztása.

Még mielőtt elkezdem le írni a fontosságát vagy másképp, hogy miért érdemes Omega-3 at fogyasztani, meg kell említenem, hogy nagyon fontos, hogy az EPA és a DHA egy arányban legyen így és fontos, hogy az Omega-3, amit fogyasztasz mind a két zsírsavat tartalmazza, mert mindegyik fontos szerepet nyújt a szervezetünknek és mindegyikük külön előnyökkel jár, ha testünk felszívja ezeket a zsírsavakat.

A szervezetben számos funkcióba segít és van jelen, mint a tökéletes agy működését segíti elő, az izmaink fejlődésében is jelen van, az immunrendszer is megköveteli az értékes Omega-3 zsírsavakat.

Az Omega-3 zsírsavak feltételezések szerint Anti stressz szabályzó hatásuk van.

Háttér: Az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) gyulladáscsökkentő hatásuk révén csökkentik a depresszió tüneteit.

Következtetés terhes hölgyeknél:

Az EPA-Kiegészítés a terheség alatti megemelkedett E2 (ösztrogén) szint együtt működhet a születés előtti depresszió enyhítésében, a gyulladáscsökkentőn kívül mechanizmuson keresztül.

A DHA az EPA és persze ha még rákolaj formába használod a kiegészítőt (a rákolajban a DHA-EPA-án kívül tartalmaz még Asztaxantinnt), segít leküzdeni bármilyen gyulladást a szervezetünkbe.

Fenntartja az agy neuronjainak kommunikációját, ezáltal az idegrendszer jobb kommunikációjával okosabb, élesebb és erősebbek leszünk.

Az EPA és a DHA különleges mitokondriális erővel rendelkezik, megvédi a mitokondriumokat az oxidatív stressztől.

Fenntartja a mitokondrium membrán potenciálját, egyszerűen le fordítva elősegít a mitokondriumokat, hogy erősek és rugalmasak legyenek.

A végén kérlek fogad el tanácsomat és mint mindig most is szeretném hozzá tenni, hogy mindent, amit leírtam és meg osztottam veled, valós tanulmányokból származnak.

A tanulmányok kimutatják, hogy sajnos a nyugati országokba, de tulajdonképp a világon, túlzottan eltérnek az értékek az Omega-6 és Omega-3 között, egyszóval

Omega-3 hiányosságba szenved a szervezetünk.

De, mint mindig szeretném a végén megemlíteni!!!

Mindenki saját maga felelős az életért, balogjaimmal, videoimmal, tiszta lelkiismerettel teszek meg mindent, hogy segítsek és boldogan osztom meg veletek a tanulmányokat, a fontos tudni valókat, ahhoz, hogy egészségesebben tudjunk a mai iparosítót világba élni.

Azonba a döntés mindenkinek a saját kezébe van, hogy mit tesz az egészségért.

Az Omega-6 Omega-3 értéket a szervezetebe ma már le lehet ellenőriztetni, ha biztos adatok alapján akarod el kezdeni az Omega-3 kiegészítő használatát akkor érdemes évente egy labor vizsgálattal az összes vitamin ásványi anyag és az Omega-3 háztartást le ellenőriztetni.

Az összes tanulmány megtalálható a cikkem alatt.

Felhasznált tanulmányok és források:

Notwendigkeit von Omega 3/ Omega-3-Index:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20477493

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3886744/

Omega 3 in gyulladás kezelése:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257651/

Omega 3 szív és érendszer jobb müködése:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24935800

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28511049

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16825676

Omega 3 a terheségre való tanulmány:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30776476

Omega 3 Stressz:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23390041

Omega 3 for better PCOS:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5461594/

Omega 3 az emberi agy tökéletes működésé:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28529008

BIOHACKELD MEG AZ ÉLETED…!!!💪💪🙏🏻🙏🏻 ENERGIÁVAL Akarsz teli egészséges, mentálisan, fizikailag, boldog és még sorolhatnám…és egy kiegyensúlyozott HOSSZÚ DE FONTOS!!!MINŐSÉGI ÉLETET ÉLNI💪💪🙏🏻🙏🏻. Mindennapi tanácsok ötletek hogyan optimalizáld tökéletesen az életed🙏🏻🙏🏻🙏🏻💪💪

https://amzn.to/33iBwwb*

https://amzn.to/3pTYmBX*

https://youtu.be/RQgrorWNNHchttps://youtu.be/kp4j5X58RU4https://youtu.be/rBQFlifEjUohttps://prz.io/P3KBRbpImsDX https://amzn.to/3p8zBBM*https://amzn.to/3jqiFUz*https://amzn.to/3fv7JUr*https://amzn.to/3yFncJf*https://amzn.to/3xs5nvq*https://amzn.to/3kKD3RC*https://amzn.to/3Curl3E*

Könyvek: https://amzn.to/3jxhe6S*https://amzn.to/3AhEuMz*https://amzn.to/3fvak0D*https://amzn.to/3eFmm7d*https://amzn.to/3yR47D1*

Facebook: Erdelyi Biohacker

Weboldal: http://erdelyimagyarbiohacker.com

Instagram: http://erdelyimagyarbiohacker

Közzétéve: leosgumikacsa

Sziasztok, a nevem Csaba en 39 eves vagyok, es egy igazi Biohacker eletet elek. Jelenleg Nematorszagban elek kedves Felesegemel. 2019-ben ismerketem meg a Biohack eletstilusrol, es rögtön bele szertem ebbe az eletstilusba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: